עוגיות גבינה ושוקולד צ'יפס

עוגיות גבינה ושוקולד צ'יפס

 

יש לי קושי עם עוגות גבינה. זה לא קושי עם הטעם שלהן (מי לא אוהב עוגות גבינה?), אלא בהכנה שלהן. הכשלונות שצברתי בכל הפעמים בהן ניסיתי להכין עוגות גבינה שונות ומשונות נצרבו בי היטב (איכשהו בסוף זה תמיד נגמר בעוגת ביסקוויטים) כך שבסופו של דבר, את עוגת הגבינה שלי העדפתי לקנות. אבל מה, שבועות מתקרב, הגבינות קורצות לי מהמדף בסופר, והגיע הזמן להתמודד גם עם המכשול הזה. אז החלטתי להתמודד – בקטנה: במקום לאפות עוגת גבינה, אפיתי עוגיות גבינה.

 

עוגיות גבינה ושוקולד צ'יפס

 

העוגיות דחוסות מאוד, משלבות טעם חמצמץ ועדין של גבינה שמשתלב עם שוקולד לבן, ומעבר לכל שוקולד צ'יפס – לצבע, ולמרקם.

 

המצרכים (לכ – 35-40 עוגיות קטנות):

 

200 גרם גבינת שמנת, 5% (כן, אני יודעת, זו כאילו גבינת שמנת)

3 כפות סוכר לבן

1 ביצה

100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

1 כף חמאה

3 כפות קמח

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1/4 כף אבקת סודה לשתיה

שוקולד צ'יפס – לפי הטעם והצורך (אני השתמשתי בקצת יותר משליש חבילה של אופנהיימר)

 

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם כף החמאה. מניחים כמה דקות לצינון, עד שהשוקולד מגיע לטמפרטורת החדר.

מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הביצה והסוכר. מוסיפים את השוקולד הלבן. מוסיפים את הקמח, הפודינג והסודה. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים. מוסיפים את השוקולד צ'יפס.

מצננים את התערובת במקרר כרבע שעה לפחות.

 אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות, כעשר דקות – עד שנוגעים בעוגיות והן קפיציות למגע (לא יותר מזה, ולא צריך להזהיב אותן כי זה עלול לפגוע במרקם). לאחר עשר דקות מצננים את העוגיות. רצוי לקרר אותן לילה במקרר, כדי להגיע למרקם הפאדג'י והדחוס.

כדי לאפות את העוגיות האלה השתמשתי בתבנית סיליקון עם שקעים קטנים (24 שקעים). אפשר בהחלט להשתמש גם במנג'טים קטנים ועמידים. שימו לב שהעוגיות משתטחות ותופחות מעט בזמן האפיה, ולאחר הצינון הן מצטמקות.

 

 

אפשר לאפות את העוגיות גם בתבנית על גבי נייר אפיה – זו התוצאה:

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

7 תגובות בנושא “עוגיות גבינה ושוקולד צ'יפס

  1. איזה רעיון מקסים! וגם פשוט (שזה הכי חשוב) 🙂
    שמת לב שכל דבר ב"מיני" נראה מגרה? אבל עוגת גבינה במיני עוד לא ראיתי סחטיין על המתכון

  2. הי מורגי,

    יופי של מתכון, אך לצערי, נראה שלא הצלחתי במשימה…

    1. הבצק יצא דביק למדי ולא ניתן היה ל"עצב" אותו לכדורים בתוך המנג'טים.
    2. העוגיות אכן השטתחו אך כלל לא תפחו.
    3. המרקם לא יצא ממש פאדג'י אלא דביק.

    אציין כי פעלתי בדיוק לפי ההנחיות והכמויות לכן לא מבינה איפה טעיתי.
    מאוד רוצה לנסות שנית.
    אשמח אם תסבירי שוב….

    תודה.

    1. היי דלי,
      אנסה לעזור:
      קודם כל, הבלילה אמורה לצאת סמיכה מאוד ודביקה כמו שאת מתארת. לכן, מספיק להניח כף מהבלילה בתוך המנג'ט בלי לעצב לכדורים. באפיה עצמה הבלילה תשתטח במנג'ט ותקבל את הצורה שלו (תלוי כמובן כמה מילאת, אני מציעה להכין עוגיות שיגיעו עד כסנטימטר כדי שהעוגיות יאפו כמו שצריך).
      כמו כן, האם נתת לבלילה לנוח קצת במקרר לפני שאפית?
      לגבי מרקם העוגיות – המרקם מגיע לשיאו אחרי כמה שעות (או לפחות לילה) במקרר. הכוונה היא לאחר האפיה. במידה ואת מרגישה שהבלילה דביקה מידי, אני מציעה להוסיף מעט קמח או מעט אינסטנט פודינג וניל אבל בזהירות כדי שהעוגיות לא יצאו "חנק". גם לאחר האפיה העוגיות מעט דביקות (אבל ברמה שכיף ללקק את האצבעות)
      ולגבי התפיחה – העוגיות אכן לא תפוחות בסוף, אלא בזמן האפיה הן תופחות ובקירור חוזרות לגודלן המקורי. אפשר לראות את זה הכי טוב בתמונות – תסתכלי על התמונה הראשונה, ועל השניה (התמונה השניה צולמה בתנור ושם רואים איך הן התרוממו). האם ערבבת את אבקת האפיה עם הקמח קודם?

      אני אשמח לשמוע תגובות בשנית ומקווה שהפעם יצליח!
      מורגי.

  3. מורגי, תודה.

    לא קיררתי במקרר לפני האפייה, כי הדבר לא צוין במתכון (אולי כדאי לעדכן).
    אעשה זאת בניסיון הבא ואעדכן.

כתיבת תגובה