ביצה בקן

לאחרונה יצא לי לפתוח את הספר הנוסטלגי "ילדים מבשלים" של רות סירקיס. זה ספר הבישול הראשון שלי, ואני זוכרת את היום שבו הכרחתי את אמי שתקנה לי אותו לאחר אין ספור נסיונות שכנוע ולאחר שנשבעתי שאני לא אצא מהמטבח ברגע שהספר יהיה ברשותי. מאז, הספר נפתח פעמים ספורות וצבר אבק על ארון הספרים שמעל המיקרוגל. בספר הזה ישנם הרבה מתכונים מצויינים ופשוטים (והשפה שבה הוא כתוב, הו השפה, שמזכירה לי שפעם לא כל דבר היה כל כך מובן מאליו כמו היום…).

על הספר הזה אני בטח אדבר רבות, אבל אחד המתכונים בו (שמעולם לא הכנתי, אגב), תפס לי את העין לפני כמה שבועות כשעיינתי בו: ביצה בקן. ניסיונות לשדרג לנו את ארוחת הערב הביאו אותי לנסות ולחפש וריאציה מעניינת יותר לביצה בקן ה"סטנדרטית", ושיטוט באינטרנט הביא לי את הרעיון הבא.

 

ביצה בקן – ביצה בלחמניה

 

מזל שמאפית לחמים קרובה לעבודה שלי. מזל, כי אחרת לא הייתי מתוודעת ללחמניות המדהימות האלה, שיש להן ריח מתוק שמזכיר סופגניות ומרקם שמזכיר בריוש. הלחמניות האלה פשוט מושלמות לביצה בקן.

 

המצרכים:

ביצים כמספר הסועדים

לחמניות כמספר הסועדים

מלח לפי הטעם

אופציות לטופינג: שבבי צ'ילי, עגבניות מיובשות קצוצות, גבינת פרמזן.

(עד כאן מסובך, הא?)

 

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה מורידים ללחמניות את החלק העליון. נסו לא להוריד יותר מידי, כדי שלביצה יהיה מספיק מקום אחר כך.

לאחר מכן, חורצים בסכין עיגול סביב התוכן הפנימי, ומרוקנים את חלקו. חשוב להשאיר שוליים בצדדים ולמטה כי הביצה נספגת בלחמניה.

לתוך כל "חור" כזה, "שופכים" ביצה בזהירות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180-200 מעלות. לאחר כרבע שעה (או כשהחלבון מתחיל להלבין) מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהחלבון נקרש ונוצר קרום לבן מלמעלה.

ההגשה – מפזרים שבבי צ'ילי, מלח, וגבינת פרמזן, ונותנים ביס גדול.

 

 

בתאבון!

9 תגובות בנושא “ביצה בקן

  1. אם לחמים קרובה אלייך, אז גם טל בייגלס לא רחוקים. נסי את אותו טריק עם בייגל בצל :

    לפרוס לרוחב את הבייגל, להניח עם הצד הלבן על מחבת עם מעט שמן זית חם, לשבור ביצה בפנים, מלח פלפל, אפשר לגוון גם כמה פרוסות שינקן עם חור באמצע שלא יכסה את הביצה, או גבנ"צ, או גם וגם רחמנא ….

    ניר.

    1. ואז אנחנו חוזרים לרעיון המקורי של ביצה בקן – אהבתי!
      דרך אגב, המפגש האחרון שלי עם טל בייגלס נגמר בערימה של 40 בייגלים ריחניים (שאספתי לאירוע) שהפיצו ריח מגרה ביותר באוטו שלי. הפיתוי היה קשה מנשוא.

  2. מיד אחרי שקראתי כאן נכנסתי למטבח והכנתי ביצה בקן על מחבת פסים, אבל לפני כן ליטפתי את המחבת בחצי שן שום יותר בלחיצות מלטיפות, ואח"כ את החלק החיצוני של הלחמניות ליטפתי גם כן באותה חצי שן שום, זה עושה הבדל. והיה לנו JAMON IBERICO שהבנו מהקה דה ווה בברלין גם הוא נכנס לשמחה.

  3. נראה נהדר
    בילדות היינו עושים את זה בתוך הטוסט בטוסטר.
    היום אני עושה את זה על בצק פוקאצ'ה כמו באבולעפיה.

  4. איזה כייף להיזכר בנשכחות… 🙂
    החזרת אותי עכשיו אחורה לימים הטובים שהייתי מכינה את המתכון המקורי לארוחת ערב לכל המשפחה.
    וזה אכן שדרוג רציני!
    נראה מדהים!!! חייבת לנסות!!!

כתוב תגובה לmorgi87 לבטל