קיש בצל מ ה מ ם

אמרנו שבועות, לא?

אז אחרי שפיספסתי את כל החגים האפשריים בערך, כולל טו בשבט, פורים ופסח כאן בבלוג – החלטתי שלקראת שבועות אני נערכת כמו שצריך. בשבוע האחרון חיפשתי, גלשתי, נברתי והכנתי לכם מבחר מתכונים לחג השבועות (שימו לב שנוספה גם קטגוריה חדשה בצד שמאל). עכשיו נשאר רק לקוות שאני אספיק להכין את כולם  🙂

 המתכון הראשון הוא קיש בצל וגבינת גאודה – מתכון מומלץ בחום!

 

קיש בצל וגבינת גאודה

גבינת גאודה היא הכוכב העולה החדש בארוחות הערב שלנו. זו גבינה הולנדית במקור, מעט יותר חריפה מגבינת עמק,  ולכן הולכת מצויין עם המתקתקות של הבצל בקיש. אפשר להחליף בגבינת עמק.

המצרכים:

לקלתית:

2  כוסות קמח

150  גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/3 כפית מלח

1 ביצה

2-3 כפות חלב, לפי הצורך.

 

למלית:

3 בצלים גדולים

שמן זית

1 כף גדושה סוכר חום כהה

1/2 כף מלח

מעט אורגנו יבש

2 ביצים טרופות

80-100 גרם גבינת גאודה מגוררת

2 כפות קמח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

הקלתית:

בקערה, מעבדים את החמאה, המלח והקמח בידיים או במעבד מזון.

מוסיפים את הביצה ואת החלב ולשים מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור ומאשפזים במקרר כחצי שעה לפחות.

 

המלית:

מטגנים את הבצלים בשמן הזית, הסוכר והמלח, עד שהבצל מתרכך. זה לוקח זמן, ומתקבל בצל מתקתק ורך. מניחים לצינון.

בנתיים, מרדדים את הבצק לקלתית, מרפדים בו תבנית פאי ואופים באפיה עיוורת כעשרים דקות (עוד על אפיה עיוורת – כאן, וכאן).

לאחר שהבצלים התקררו קצת, מערבבים אותם עם 2 הביצים, הגבינה, הקמח והפלפל השחור. יוצקים אל הקלתית, ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהמלית ושולי הבצק מזהיבים.

 

 בתאבון, וחג שבועות שמח!

 

2 תגובות בנושא “קיש בצל מ ה מ ם

כתוב תגובה לאולגה לבטל